Är elcigg och vape dåligt för mig?

Det är inte enkelt, men här kommer lite information om ifall om elcigg och vape är dåligt för dig. Det finns mycket olika information angående om vape är dåligt eller bra för dig.

Vissa säger att det är lika säkert som att andas in frisk luft. Och andra säger att det är lika dåligt som att andas in tobaksrök. Inget av detta är sanning förstås, inte heller ligger det mitt emellan. 

Låt oss jämföra elcigg och vape med rökning

Vilket dom flesta som håller på med tobaksrökning vanligtvis gör, innan dom börjar med vape. De flesta som håller på med vape skulle röka vanliga cigg om vape inte fanns. Det innebär att vi borde lära oss mer om de specifika riskerna med vape.

Så då kommer frågan, är elcigg och vape dåligt för lungorna? 

Låt oss först se vad tobaksrök gör med dina lungor. Att röka innebär stora risker för kroppen , speciellt lungorna och orsakar vanligtvis lung och strupcancer. Rökning innehåller tusentals med skadliga kemikalier varav ca 70 stycken är cancer framkallande ämnen.

Vape producerar däremot INTE kända cancer framkallande ämnen i den mängd som är tillräckligt stor för att orsaka cancer.

Eftersom majoriteten

Av dom som håller på med vape, tidigare tillhört dom som brukat tobak och rökt cigaretter. Så kan det vara svårt att skilja åt de olika problem som finns.

Men idag kan vi inte se några andra hälsoproblem än torr mun och de orsaker som nikotin skapar. Så vad är då slutsatse egentligen? Rökning är oerhört farligt och skadligt för dig, och en stor förbättring för dig som rökare. Är att alla de nikotin produkter som finns där ute är ett mer hälsosammare alternativ än tobaks inhalering. 

Då rökning orsakar, cancer, hjärt och lungsjukdomar

Samt att det finns inga bevis på att vape skulle orsaka något av dessa alternativen. Och enligt vetenskapen så finns det inget bevisligen för att elcigg och vape. Skulle orsaka något av dessa och är därför ett mycket mer hälsosamt alternativ än rökning.

Över hela världen

Är det ungefär sex miljoner som dör av rökning varje år. Och många fler miljoner lider av smärtor eller till och med funktionsnedsättning orsakade av rökning. 

Så mitt tips till dig som rökare är att börja med elcigg och vape, och se vart det tar dig. Det finns en vape för alla olika ändamål och du kommer inte bli missnöjd. Bara ta kontakt med din lokala vape och elcigg butik och googla. Eller hitta en av alla de grymma facebook grupperna som finns. Sök den rätta hjälpen för dig och din hälsa.